Kuzey Kore'den tehdit “Korkunç bir bedel ödemeye hazır olun”

 

16 Temmuz 2024
Kuzey Kore'den tehdit “Korkunç bir bedel ödemeye hazır olun”

Kuzey Kore ile Güney Kore arasında geçtiğimiz Mayıs ayında başlayan balon gerilimi yeniden tırmandı.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un’un kız kardeşi ve Kore İşçi Partisi Merkez Komitesi Başkan Yardımcısı Kim Yo Jong, yaptığı yazılı açıklamada Güney Kore’den ülkelerine propaganda broşürleri taşıyan 29 balon gönderildiğini duyurdu.

Kuzey Kore'den balon tepkisi: “Korkunç bir bedel ödemeye hazır olun” - 3

Sabah saatlerinde Cholwon bölgesinde 10, Sinphyong bölgesinde 8, Ichon bölgesinde 5, Phangyo bölgesinde 4, Koksan bölgesinde 1 ve Phyonggang bölgesinde 1 adet büyük balon bulunduğunu kaydeden Kim, “Diğer bölgelerden de propaganda broşürleri bulunduğuna ilişkin raporlar alındı” dedi.

Kuzey Kore'den balon tepkisi: “Korkunç bir bedel ödemeye hazır olun” - 4

İlgili birimlerin analiz ve imha çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Kim, “Pislikleri tekrar sert bir şekilde uyarıyoruz. Korkunç bir bedel ödemeye hazır olmalılar” ifadelerini kullandı.

Kuzey Kore'den balon tepkisi: “Korkunç bir bedel ödemeye hazır olun” - 5

Kim, Güney Kore’nin “kaba ve kirli” oyununu sürdürmesi halinde ülkesinin karşı eylem şeklinin değişeceği uyarısında bulundu.

Kuzey Kore'den balon tepkisi: “Korkunç bir bedel ödemeye hazır olun” - 6

KUZEY KORE ÇÖP BALONLARIYLA KARŞILIK VERMİŞTİ

Kuzey Kore, Güney Koreli aktivistlerin balonlarla ülkeye propaganda broşürleri göndermesine tepki olarak, çöp taşıyan bini aşkın balonu 28 Mayıs itibarıyla Güney Kore’nin sınır bölgelerine göndermişti.

Kuzey Kore'den balon tepkisi: “Korkunç bir bedel ödemeye hazır olun” - 7

Kuzey Kore’ye misilleme yapan Güney Kore hükümeti ise 2018 yılında imzalanan askeri gerilimleri azaltmaya yönelik anlaşmayı tamamen askıya aldığını açıklamıştı.

 

KAYNAK İHA

 

 

 

 

Antalya Haberleri | Sondakikaantalya.com | Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Antalya Haberleri | Son Dakika Antalya | Antalya Haber | 07haber.com

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.