Trabzonspor'da şok ayrılık!

 

17 Temmuz 2024
Trabzonspor'da şok ayrılık!

Yeni sezon hazırlıkları kapsamında 1-14 Temmuz tarihleri arasında Macaristan'da kamp yapan Trabzonspor yurda döndü. Antrenmanlarına Trabzon'da devam edecek bordo mavili ekip, UEFA Avrupa Ligi ön elemesinde kendisine çıkacak rakibini bekleyecek.

Galatasaray'ın 2 sezon üst üste şampiyon olduğu Süper Lig'de 2021-2022'den sonra yeni bir hikaye yazmak isteyen Trabzonspor'da görüşmeler ve temaslar hız kazandı. Kadrosunu güçlendirebilmek adına yoğun mesai harcayan yönetim, Abdullah Avcı'ya en iyi isimleri teslim etmeyi hedefliyor. Fakat gönderilmesi gereken isimler de var. Hem yabancı kontenjanı hem de maddi açıdan rahatlık sağlanması için bunun yapılması şart.

Karadeniz temsilcisinde can sıkıcı bir gelişme yaşandı. Geride kalan sezonun devre arasında Borussia Dortmund'dan alınan ve performansıyla da alkış toplayan Thomas Meunier, sözleşmesini tek taraflı olarak feshetti.

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Belçikalı futbolcu hakkında; "Meunier için tüm hukuki haklarımızı kullanacağız. Burada kalmak istemeyeni zorla tutmayacağız. "Thomas Meunier ile yaptığımız anlaşma sırasında, burada anlatamayacağım ailevi sebepler nedeniyle ailesinin bulunduğu yerde bir takım transfer olursa anlayış göstereceğimizi belirtmiştik" dedi.

Doğan açıklamasının devamında sözleşmede madde olduğunu ifade ederek, "Bu takım her kimse, Trabzonspor'la temasa geçecek. Bu maddeyi eklemiştik ama dün gece, sürenin dolmasına 5 dakika kala bizi çok üzen bir mail gönderdi. Bize, 23.55 civarında sözleşmesini tek taraflı şekilde sonlandırdığını bildirdi. Ben de avukatlara talimat verdim, hukuki anlamda haklarımızı kullanacağız. Kendisine ve gideceği kulübe dava açacağız." ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Trabzonspor'un diğer transfer çalışmaları hakkında da bilgi veren Doğan, "Onuachu ve Cham ile temaslarımız hala yoğun. Bu hafta ve önümüzdeki hafta hareketlenecek. 5 veya 6 direkt oynayacak oyuncu alacağız." şeklinde konuştu.

Trabzonspor, Thomas Meunier ile ilgili olarak KAP açıklaması yaptı. Fırtına, bildiriminde 32 yaşındaki futbolcu ve tüm taraflar hakkında hukuki süreç başlatılacağını duyurarak; "Şirketimiz ile profesyonel futbolcu Thomas Andre Meunier arasındaki 07.02.2024 başlangıç ve 30.06.2025 bitiş tarihli profesyonel futbolcu sözleşmesi, Thomas Andre Meunier tarafından tek taraflı olarak feshedilmiştir. Futbolcu tarafından yapılan fesih işlemine ilişkin olarak, başta Thomas Andre Meunier olmak üzere ilgili tüm taraflara yönelik yasal süreçler şirketimiz tarafından başlatılmıştır." ifadelerine yer verdi.

Abdullah Avcı döneminde alınan isimlerden biri olan Montasser Lahtimi ile de yollarını ayıran Trabzonspor, KAP'a bildirimde bulundu. Açıklamada; "Şirketimiz ile profesyonel futbolcumuz Mountassir Lahtimi arasındaki 18.08.2022 başlangıç ve 31.05.2025 bitiş tarihli profesyonel futbolcu sözleşmesi karşılıklı olarak feshedilmiştir. Yapılan anlaşmaya göre oyuncuya herhangi bir fesih tazminatı ödenmeyecektir." denildi.

Trabzonspor'da transferlerden dolayı sayı olarak şişecek oyuncu kadrosundan ayrılıklar devam edecek. Teknik Direktör Abdullah Avcı'nın bu sezon forma vermeyi düşünmediği bazı isimler ortaya çıktı. Bu futbolcular bonservisle veya kiralık olarak gönderilecek. Bazıları ile de fesih yapılacak.

Serkan Asan: Geride kalan sezonu Pendikspor'da geçiren Serkan Asan, Trabzonspor seviyesine ulaşmayı başaramadı. Thomas Meunier ayrılsa da bu pozisyonda forma şansı bulması beklenmiyor.

Joaquin Fernandez: İlk sezonunu neredeyse boş geçiren İspanyol stoper ülkesinden bazı takımlarla görüşme halinde. Yetenekleri konusunda da güven vermemesi nedeniyle kendisini resmi anlamda isteyen bir takım olursa kolaylık sağlanacak.

Taxiarchis Fountas: 1.1 milyon euro maaşla Trabzonspor'a imza atan Yunan oyuncunun geleceği netleşti. Abdullah Avcı'nın hiç süre vermediği forvet ile yollar ayrılacak.

Tonio Teklic: Fatih Karagümrük'te geçirdiği yarım sezonun ardından kulübe geri dönen Hırvat futbolcu için teklifler bekleniyor. Kendini kanıtlayabileceği ve süre alabileceği bir kulübe gönderilmek isteniyor.

Maxi Gomez: Cadiz formasıyla neredeyse golü unutan ve Uruguay'ın Copa America kadrosunda da yer almayan Maxi Gomez çok büyük sorun olarak öne çıkıyor. Yıllık maaşı 1.75 milyon euro olan deneyimli forveti satmak isteyen yönetim, alıcı çıkarsa kolaylık sağlayacak.

Dmitrios Kourbelis: Orta sahaya güç getirmesi için transfer edilen ancak forma şansı bulamayan Yunan futbolcu, Fatih Karagümrük'te de isteneni veremedi ve kulübüne geri döndü. Şu anda isteyeni bulunmuyor. Eğer isteyen olursa tüm imkanlar sağlanacak. Deneyimli oyuncu bir sezonu kaldığı Karadeniz temsilcisinden 1 milyon euro garanti para alacak.

Kerem Şen: Genç futbolcu geldiği günden bu yana forma şansı bulmakta zorlanıyor. Kendisi de daha çok oynayabileceği bir yere gitmek istiyor. Ayrılık gerçekleşebilir.

Göktan Gürpüz: Dortmund'dan transfer edilen Göktan Gürpüz de beklediği şansı bulamadı. Abdullah Avcı'nın düşünmediği isimlerden biri.

Murat Cem Akpınar: Son sezonlarda kiralanan Murat Cem Akpınar ile bu sezon bağların tamamen koparılması bekleniyor.

 

 

 

 

Antalya Haberleri | Sondakikaantalya.com | Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Antalya Haberleri | Son Dakika Antalya | Antalya Haber | 07haber.com

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.