HAYATPARK’TAKİ YANGIN ORMANA SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ

Konyaaltı HayatPark’ta ızgara restoranın çatısında çıkan yangın ağaçlık alana sıçramadan söndürüldü. Söndürme çalışmalarını izleyen Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, “Ekiplerimizin ve Antalya itfaiyesinin karadan ve havadan müdahalesiyle yangın şükürler olsun ki ağaçlık alana sıçramadı” dedi. 

17 Temmuz 2024
HAYATPARK’TAKİ YANGIN ORMANA SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ

 Antalya’nın şehir merkezinde bulunan ender yeşil alanlarından olan, Konyaaltı HayatPark’ta bulunan bir işletmenin çatısında yangın çıktı. Yangın Konyaaltı Belediyesi ekipleri, Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, Antalya Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Muratpaşa Belediyesi ekipleri, AFAD ve emniyete bağlı TOMA’ların müdahalesi ile kısa sürede ağaçlık alana sıçramadan söndürüldü.  

EKİPLER KOORDİNELİ ÇALIŞTI 

 Hayat Izgara adlı restoranın çatısında başlayan yangına ilk müdahaleyi HayatPark çalışanları ve olay yerine gelen Konyaaltı Belediyesi ekipleri yaptı. Daha sonra bölgeye  Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler olmak üzere çok sayıda kamu kurumunun ekibi gelerek yangına havadan ve karadan müdahalede bulundu. 

BAŞKAN KOTAN YANGIN BÖLGESİNDEN AYRILMADI 

 Olayın çıktığı anda HayatPark’a gelen ve yangın sönene kadar bölgeden ayrılmayan Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, söndürme çalışmalarını koordine etti. Söndürme çalışmalarının ardından gazetecilere açıklama yapan Başkan Kotan, “Saat 11.00 civarında HayatPark’ımızın ızgara restoranında yangın başladı. Personel arkadaşlarımız yangın tüpleriyle yangına müdahale ettiler. Ekiplerimizin ardından bölgeye Büyükşehir Belediyemizin itfaiye ekipleri ve Orman Bölge müdürlüğümüzün ekipleri ile diğer kamu kurum ve kuruluşların ekipleri geldi. Yangın ağaçlık alana sıçramadan söndürüldü ve bölgede soğutma çalışmaları başlatıldı” dedi. 

PERSONEL KISA SÜREDE MÜDAHALE ETTİ 

 HayatPark’ın 117 dönüm ormanlık alana sahip olduğunu dile getiren Başkan Kotan, “İlk müdahale çok önemliydi. Arkadaşlarımız ilk müdahaleyi yaparak yangının ağaçlara sıçramasını önledi. Ayrıca restoranda o sırada müşteri olmaması da en büyük şansımız oldu. Park içindeki misafirlerimizi de güvenlik personelimiz dışarıya çıkardılar.

 Antalya olarak Büyükşehirimizle, valimizle, kaymakamımızla orman bölge müdürlüğümüz ile yangını büyümeden söndürmeyi başardık. Ben büyükşehir belediye başkanımıza, valimize, kaymakamımıza, söndürme çalışmalarına katılan tüm personelimize çok teşekkür ediyorum. Çok geçmiş olsun” diye konuştu. Başkan Kotan, restoranda büyük maddi hasar oluştuğunu, en kısa sürede Hayat Izgara’yı hayata geçireceklerini de sözlerine ekledi. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.