DOĞAL GÜZELLİKLERİYLE GÖZ KAMAŞTIRAN KÖYE HİZMET SEFERBERLİĞİ

Haber : Murat Genç 

25 Temmuz 2024
DOĞAL GÜZELLİKLERİYLE GÖZ KAMAŞTIRAN KÖYE HİZMET SEFERBERLİĞİ

DOĞAL GÜZELLİKLERİYLE GÖZ KAMAŞTIRAN KÖYE HİZMET SEFERBERLİĞİ

Yer altı ve yer üstü doğal güzellikleriyle görenleri kendisine hayran bırakan ancak engebeli coğrafi koşulları nedeniyle uzun yıllar hak ettiği hizmetleri alamayan Bingöl'ün Solhan İlçesi'ne bağlı Doğuyeli (Tutel) köyü için hizmet seferberliği başlatıldı.
Ulaşım sorunu için önemli adımlar atılırken, elektrik ve enerji için de ciddi gelişmeler sağlandı.
Beraberindeki heyetle beraber köyü ziyaret eden Bingöl İl Genel Meclisi Başkanı Nihat Doğu,'Coğrafi koşullarından dolayı buraya hizmet getirmek oldukça zor olmasına rağmen büyük bir iş başarıldı. Ulaşım ve enerji ile ilgili var olan sorunları da inşallah kısa zamanda çözüme kavuşturacağız " değerlendirmesinde bulundu.


Bingöl'ün Solhan İlçesi'nde Bingöl, Diyarbakır ve Muş üçgeninde bulunan Tutel Köyü doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor, deyim yerindeyse oksijen deposunu andırıyor.
Ancak zorlu coğrafya koşulları nedeniyle uzun yıllar hak ettiği hizmetleri alamamış.
Terör olaylarının bitmesiyle hizmetle tanışmaya başladı.
Bir çok mezra ve yerleşim yerinin yol ve ulaşım ile elektrik sorunu çözülürken, bazı yerlerde ise sorunlar devam ediyor. Kalan ulaşım ve enerji sorunlarının çözümü için çalışmalar devam ediyor.

Tutel köyünün önemli ziyaretçileri vardı.
Bingöl İl Genel Meclisi Başkanı Nihat Doğu, Solhan Belediye Başkanı Abdülhakim Yıldız, AK Parti Solhan İlçe Başkanı Nazmi Çalışan, Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş ( Fedaş) Bingöl İl Müdürü Mustafa Yıldırım, AK Parti ve Deva Partisi Meclis üyeleri, muhtarlar ve köyün sakinleri katıldı.
Yemekte bir araya gelindi , yapılan hizmetler ve devam eden sorunlar masaya yatırıldı.
Bingöl İl Genel Meclisi Başkanı Nihat Doğu, kırsal yerleşim yerlerinin hak ettiği hizmetlere kavuşması için yoğun bir gayret ortaya konulduğuna dikkat çekerek bugüne kadar emek veren herkese teşekkür etti.
Bu hizmetlerin devamını getirmek için kararlı olduklarını belirten Doğu,'Doğuyeli köyümüzün zorlu bir coğrafyası var. Buraya hizmet getirmek hiç de kolay değil. Buna rağmen büyük bir iş başarıldı. Yol sorunu çözüldü, elektrik geldi. Bunlar yetmez tabi. Yolu ve elektriği olmayan mezralar var. Bunları da inşallah elbirliğiyle yerine getireceğiz " diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.