Olağanüstü Çağrı Üzerine Toplanacak Olan Meclisi Bekir Bozdağ Yönetecek

 

16 Ağustos 2024
Olağanüstü Çağrı Üzerine Toplanacak Olan Meclisi Bekir Bozdağ Yönetecek

CHP, DEM, Saadet, DEVA, Demokrat Parti’nin ortak imzalarıyla Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay kararının bir an önce uygulanması için yapılan olağanüstü çağrı üzerine yarın saat 14.00’de toplanacak olan Türkiye Millet Meclisini(TBMM) AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ yönetecek

 

Muhalefet partilerinin yeterli sayıda imzası ile yaptığı olağanüstü toplantı talebi ve TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un çağrısıyla TBMM Genel Kurulu, yarın 16 Ağustos 2024 Cuma günü saat 14. 00’de, AYM’nin milletvekilliğinin düşmesinin “yok hükmünde” olduğunu söylediği Can Atalay için toplanacak.

Daha önce Genel Kurula katılmayacağını açıklayan MHP’nin yanı sıra AKP’nin üst düzey yöneticilerinden, toplantıdan bir şey çıkmayacağı açıklamaları dikkat çekiyor.

Muhalefet, milletvekilliğinin düşmesine yönelik işlemin, yok hükmünde olduğunu hüküm altına alan AYM kararının Meclis Genel Kurulu’nda okutulmasını ve Atalay’ın özlük haklarıyla birlikte görevinin başına dönmesini bekliyor.

Ancak, son dakika hamlesiyle yarınki oturumun Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca’dan alınıp, Bekir Bozdağ’a verilmesi, kulislerde, AYM kararının okutulmayacağı yönünde not edildi.

Benzer süreçlerden geçen DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerioğlu, “Bu artık son karar Anayasa Mahkemesi'nin son karar yasamanın aldığı kararla ilgili yasamada okunmasıyla ilgili bir konudur. Bunun yanlış hukuksuz Anayasa aykırı olduğunu söylemektedir,  yerel mahkeme bu yüzden aradan çekilmiştir. Siz şimdi bu kararı tekrar okutturmamaya çalışıyorsunuz.  Kaçıncı kez Anayasa Mahkemesi karar versin yani? Kaçıncı kez versin”. 

 

 

 

 

 

Antalya Haberleri | Sondakikaantalya.com | Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Antalya Haberleri | Son Dakika Antalya | Antalya Haber | 07haber.com

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.