İSTANBUL'DA MAYMUN ÇİÇEĞİ ŞÜPHESİ NEGATİF ÇIKTI

İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde maymun çiçeği şüphesiyle gözlem altına alınan yabancı uyruklu bir kişinin test sonucu negatif çıktı. Hastanın vücudunda görülen döküntülerin ilaç kaynaklı olduğu belirlendi. 

11 Eylul 2024
İSTANBUL'DA MAYMUN ÇİÇEĞİ ŞÜPHESİ NEGATİF ÇIKTI

 Beyoğlu’nda yabancı uyruklu bir kişinin vücudunda görülen belirtiler üzerine maymun çiçeği hastalığından şüphelenildi. Sağlık ekipleri olay yerine giderek hastadan gerekli numuneleri aldı ve testler gerçekleştirdi. Yapılan tetkiklerin ardından test sonucunun negatif olduğu, döküntülerin maymun çiçeği hastalığıyla ilgili olmadığı ve hastanın kullandığı ilaçlardan kaynaklandığı tespit edildi.

 

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nden Açıklama

 

 Olayla ilgili İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, sosyal medyada dolaşan spekülasyonlara yönelik bir açıklama yaptı. Müdürlük açıklamasında, “Beyoğlu’nda yabancı uyruklu bir kişinin maymun çiçeği hastalığı taşıdığına dair sosyal medyada haberler paylaşılmıştır. Kişi, sağlık protokollerine uygun olarak gerekli tetkik ve incelemeler yapılmak üzere hastaneye nakledilmiştir. Yapılan incelemeler sonucunda, kişide maymun çiçeği hastalığı olmadığı belirlenmiştir.” ifadelerine yer verdi.

 

Sosyal Medya Spekülasyonlarına Dikkat

 

 Açıklamada ayrıca, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, halkı sosyal medyada dolaşan asılsız haberlere karşı uyararak, "Bulaşıcı hastalıkların takip ve kontrolünü sağlayacak güçlü sağlık altyapımızın olduğu bilinmelidir. Sosyal mecralarda dolaşan kaynağı belirsiz haberlere itibar edilmemesi önemle rica olunur." denildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.